En ole saanut aikaiseksi kirjoitella kuulumisia. Laiskuutta ja kiireitä... Paljon on tapahtunut vuosien aikana, mutta juuri nyt on koirat terveitä ja voivat hyvin :). Lakun kanssa on käyty näyttelyissä jonkun kerran veteraanikehissä ja olen enemmän kuin tyytyväinen siihen miten se rakastaa esiintyä nykyään. Sillä ei ole väliä miten kukakin tuomari siitä tykkää, tärkeintä on että meillä on kivaa kehässä ja toivottavasti se myös näkyy koiran esiintymisestä :). Laten kanssa oli viime talvi melkein kokonaan taukoa agilitystä, koira kipuili jatkuvasti ja oireili epämääräisellä ontumisilla. Syy löytyi ja koira on ollut nyt oireeton viime keväästä saakka. Pitkän harkinnan jälkeen ilmottauduin agilitykurssille ja lokakuussa palaamme Latelle rakkaan harrastuksen pariin. Odotamme kovin ensimmäisiä hallivuoroja, varovasti edeten ja koiraa kuunnellen. Lonkat saatiin kuvattua viime tammikuussa, samalla selän kuvauksen yhteydessä ja tulos oli hyvä, b/b. Odotin huonompaa tulosta ja ajattelin koiran kipuilun johtuvan lonkkavaivasta... Onhan Latekin jo pian veteraani-ikäinen. Mutta kaikki kääntyi parhain päin :).

 

Kuva%20596-normal.jpg

Päiväunet :)

 

Reissattiin kesällä aika paljon, koirat olivat suurimmaksi osaksi mukana. Matkustavat tosi hyvin autossa, nukkuvat tyytyväisinä kunhan saavat olla mukana. Koirat ei stressaa vaikka kesällä majoituimme useassa eri paikassa peräkkäin, kun vain majapaikasta sänky löytyy :). Lapista löytyi paljon hyviä uintipaikkoja matkan varrelta, Kilpisjärvellä itse asiassa mökkimme sijaitsi aivan Kilpisjärven rannalla. Naapurimökissä asui koiria ja meidän koirat hullantui Irma-tyttöön :). Late ressukka heti eka iltana leikki niin paljon Irman kanssa että tassujen pohjat kului puhki! Ei ole ainakaan sitä ongelmaa ettei koirat tulisi toimeen vieraiden koirien kanssa. Näyttely, tms. kilpailutilanne on sitten vähän varautuneempaa kun ollaan hihnan päässä, silloin voi tunteet kuumentua hieman jos vieras uros tulee liian lähelle.

 

Kuva%20096muok-normal.jpg

KIlpisjärvessä 22.7.2013

 

Alla jokunen kuva Tornion näytelmistä joihin poikkesimme matkalla lappiin, mukana vain Laku, tuloksella ERI, VEK2. Tällä kertaa ei tullut vettä kun oltiin kehässä ja koira oli ihan täpinöissään, esittäjä sai laittaa parastaan että pysyi matkassa :).

 

torniokeh%C3%A4-normal.jpg

Laatuaikaa kehässä :)

 

lakutorn2-normal.jpg

Nyt mamma muuten mennään eikä meinata :)

 

lakutornio2-normal.jpg

Odotetaan arvostelua.

 

Hämeenlinnassa käytiin reissailemassa heti minun loman alussa, reissu oli ihan mahtava. Käytiin myös linna katsomassa ja olihan se aika vaikuttava. Koiranäyttelyissä tuli vettä niskaan ihan riittävästi, Late oli avoimessa luokassa ja sai EH:n ilman sijoitusta. Se kävi ihan ylikierroksilla kehässä ja oli enempi kuin kypsä vesisateeseen. Laku oli veteraaneissa ja arvostelulla ERI, SA, VEK1, VSP-VET. Lakua  ei paljon vesisade haitannut. Huippua, että saatiin tuosta yli 40 dalmiksen porukasta jotain kotiin viemistäkin :). Kehässä ei sitten kuvia paljon räpsitty kelistä johtuen...

Hämeenlinna KR 29.6.2013, tuomari Burski Wojciech, Puola.

Excellent condition. Typical head. Too much skin on neck. Deep chest. Bit free elbows. Typical color. Very elegant movement. Excellent character.

 

1044763_10151582055518521_437355786_n-no

 

 

Lauran kanssa käytiin Kajaanin ryhmiksessä molempien koirien kanssa toukokuun alussa, tässä näyttelyn jälkeiset tunnelmat, väsynyt mutta ihan onnellinen :) Late oli avoimessa sijoituksella EH, AVK1.

 

941135_10151550915313521_249310848_n-nor

Kajaanin ryhmis 4.5.2013,  tuomari: Pekka Teini

Arvostelu:Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä (1)

8v. liikkuu todella pitkällä askeleella. Mask. oikeapiirteinen pää. Hyväasentoinen kaula. Rungossa jo ikäpyöreyttä. Hyvä takaosa. Vahvat käpälät. Pilkuilla taipumus pyrkiä yhteen. Upeanreipas käytös edelleen.

ERI, SA, VEK1, PU 2, VA-SERT, VSP-VET